بررسی نکاتی برای درمان بیرون زدگی دیسک ۴ و ۵
دیسک کمر از جمله شایعترین اختلالات ستون فقرات است که سالانه افراد بسیاری را درگیر میکند. درمان دیسک کمر به سن فرد، میزان سلامت جسمی و شدت دیسک ایجادشده بستگی دارد. در برخی موارد اگر دیسک خفیف باشد، با استراحت و تغییر سبک زندگی، خودبخود ترمیم مییابد. در صورتی که فشار دیسک شدید باشد و به اعصاب آسیب زده باشد، درمان سختتر بوده و مدت زمان بیشتری طول میکشد و حتی ممکن است نیاز به جراحی نیز داشته باشد. در این مطلب از سایت دکتر هادی ملاعباسی، بهترین متخصص ارتوپدی اصفهان نکاتی برای درمان بیرون زدگی دیسک ۴ و ۵ را مورد بررسی قرار میدهیم.
راهکارهای درمانی بیرون زدگی دیسک ۴ و ۵ عبارتند از:
استراحت:
اولین راهکار درمانی که به افرادی که دارای دیسک کمر هستند پیشنهاد میشود، استراحت است. در این مواقع به بیمار توصیه میشود تا مدتی مرخصی بگیرد و زمان بیشتری را به استراحت اختصاص دهد. بهترین حالت برای تسکین درد، قرار دادن بدن در حالت افقی است. فرد باید تا جایی که ممکن است دراز بکشد و از نشستن طولانیمدت خودداری نماید.
ماساژ درمانی:
ماساژدرمانی یکی از روشهای تسکین درد دیسک کمر است که باید توسط افراد متخصص انجام شود. ماساژ بافت باعث از بین بردن اسپاسم و تنشهای عضلانی شده و از حرکت عضلات در منطقه آسیبدیده جلوگیری میکند.
گرمادرمانی و سرمادرمانی:
گرما باعث افزایش جریان خون میگردد و از این طریق اکسیژن و مواد مغذی بیشتری را به محل آسیبدیده میرساند. سرمادرمانی با کند کردن جریان گردش خون باعث کاهش التهاب و اسپاسم عضلانی شده و از این طریق درد را به میزان قابل توجهی کاهش میدهد. توجه داشته باشید که این کار باید با رعایت اصول خاصی انجام شود تا بهترین نتیجه را برای بیمار داشته باشد.
داروهای مسکن:
در برخی موارد پزشک برای تسکین درد، داروهای ضد درد را برای بیمار تجویز مینماید. این داروها حتما باید تحت نظر پزشک مصرف شوند تا مشکلی را برای فرد ایجاد نکنند. توجه داشته باشید که استفاده بیش از اندازه برخی داروها باعث بروز اسپاسم عضلاتی و تشدید درد میگردد.
آب درمانی، فیزیوتراپی، تزریق استروئید، پی آر پی، تحریک الکتریکی عصب و اوزونتراپی، از دیگر روشهای درمانی دیسک کمر هستند که بنا به شرایط بیمار و شدت درد برای او تجویز شده و اغلب نیز نتیجه مثبتی را از خود نشان میدهند. در صورتی که بیمار تمامی راههای عنوان شده را امتحان کرده و نتیجهای دریافت نکرده باشد، پزشک در نهایت عمل جراحی را به او پیشنهاد میدهد. در واقع، عمل جراحی آخرین راهکار درمان بیرونزدگی دیسک است که به ندرت مورد استفاده قرار میگیرد.
نکاتی برای کاهش درد بیرون زدگی دیسک ۴ و ۵
- از بلند کردن اجسام سنگین خودداری نمایید. بلند کردن جسم بالای ۲ کیلوگرم باعث فشار به دیسک و تشدید درد بیمار میگردد.
- در صورتی که دچار درد در ناحیه کمر شدید، مقاومت نکنید. کار خود را رها کنید و برای دقایقی دراز بکشید. در صورتی که امکان دراز کشیدن ندارید میتوانید از روی صندلی خود بلند شده و مقداری قدم بزنید و عضلات خود را شل کنید.
- انجام حرکات ورزشی ملایم یکی از مواردی است که به کاهش درد دیسک کمر کمک میکند. میتوانید این کار را با کمک متخصصین فیزیوتراپی انجام دهید تا نحوه صحیح انجام حرکات را کاملا یاد بگیرید.
- استفاده از کمربندهای طبی یکی از مواردی است که به حفاظت از کمر و ثبات ستون فقرات کمک میکند. چند ساعت در روز از کمربند استفاده کنید.
- اگر بر روی صندلی مینشینید، یک بالش پشت کمر خود و در راستای ستون فقرات قرار دهید.
- یکی از دلایل ابتلا به بیرونزدگی دیسک، کمآبی بدن و کاهش آب بخش داخلی دیسک است که باعث فشردگی اعصاب و تشدید درد میگردد.
- سعی کنید روزانه حداقل ۳ تا ۴ لیتر آب بنوشید.
نکاتی که در این بخش مطرح کردیم از جمله مراقبتهایی هستند که میتوانید در راستای بهبود دیسک کمر انجام دهید. در صورتی که این نکات را به درستی رعایت نمایید، در عرض ۶ هفته یا کمتر بهبود خواهید یافت. اگر در این مدت تغییری در وضعیت خود مشاهده نکردید، حتما به پزشک مراجعه کرده و با او در مورد درد و علائم بیماری خود صحبت نمایید.
صفحه اینستاگرام دکتر هادی ملاعباسی بهترین متخصص ارتوپدی اصفهان
مطالب پیشنهادی جهت مطالعه بیشتر:
نکات مراقبتی قبل و بعد از ورتبروپلاستی